İŞKUR ÖNEMLİ DUYURU !!! - ASO 2 OSB

İŞKUR ÖNEMLİ DUYURU !!!

 

Sayın İşyeri Yetkilisi,

 –Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gerçekleştirilecek olan işgücü piyasası araştırması(İPA) ile ilimizde istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücünün yapısı ile sektörler bazında işgücü, niceliği, eğitimi, niteliği hakkında ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik bilgi toplanması ve işgücünün yetiştirilmesine yönelik programların geliştirilmesi hedeflenmektedir.

-İşyeri Bilgi Formunun, işyeri sahibi veya ortakları, insan kaynakları, personel, işyeri veya muhasebe müdürleri tarafından doldurulması gerektirmektedir. Açıklamalar doğrultusunda bilgi formunu doldurarak verdiğiniz bilgiler ve araştırmaya yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız.

 

Bilgi Verme ve Gizlilik

 -Kurum ve kuruluşlardan alınan bu bilgiler, yalnızca istatistiksel çalışmalarda kullanılmak maksadıyla toplanmakta olup, gizliliği 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile teminat altına alınmıştır, istatistik maksadı dışında kullanılamaz.

-Türkiye İş Kurumu Kanununu gereğince Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur. Kurum tarafından istenilen rapor, bilgi ve belgeler ile işgücü piyasasının izlenmesi için gerekli olan istatistiksel bilgileri Kurumca belirlenen süre içerisinde ibraz etmeyenlere her bir fiil için 5896 TL idari para cezası uygulanır.

 

İşgücü Piyasası Araştırması bilgi formunu en geç Salı gününe kadar ivedilikle doldurmanız gerekiyor.

Link: https://anket.iskur.gov.tr/anketcevapyonlendirme/misafir/anahtar/a109c37b-af59-4a21-af36-2e0fe486c49e

(Linki tarayıcı olarak GOOGLE CHROME den açınız )Gönderilen linkteki firma adı sizin firmanız değilse tekrar dönüş yapınız