SANAYİNİN YEŞİL ROTASI TOPLANTISI BÖLGEMİZ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞMİŞTİR. - ASO 2 OSB

SANAYİNİN YEŞİL ROTASI TOPLANTISI BÖLGEMİZ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞMİŞTİR.

 

Bölgemiz ve iştirakimiz ASOB-ÇEV ile birlikte, Haziran 2021 tarihinde “SANAYİNİN YEŞİL ROTASI PROJESİ” başlatılmış olup, bu kapsamdaki çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Projemizde; Katılımcılarımızın yeşil ekonomiye dönüşüm süreçlerinin yerinden desteklenerek, ihtiyaç duyulan teknik yönlendirmelerin sağlanması ve Bölgemizin Yeşil OSB’ye dönüşümünün başarıyla tamamlanması amaçlanmaktadır.

Yeşil OSB’ye dönüşüm için; Dünya Bankası Finansmanlı Türkiye OSB Projesi kapsamında, Bölgemizce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, ‘’Atık Ayrıştırma ve Biyogaz Tesisi’’, ‘’Gelişmiş Çevre Laboratuvarı’’ ile ‘’Çatı ve Arazi Tipi GES’’ temalı (3) ayrı proje dosyası sunulmuştur. Projelerimiz Bakanlıkça değerlendirme aşamasında bulunmaktadır.

Diğer taraftan, Katılımcılarımızın yeşil dönüşümü amacıyla yürütülen çalışmalara destek vermek üzere oluşturulan ve bu konuda eğitimleri tamamlanan uzman ekibimiz, planlanan saha ziyaretlerinin %40’ını gerçekleştirmiştir. Teknik verilere ait çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, her bir Katılımcımızın karbon ayak izi hesaplanarak çevresel durumları raporlanacaktır.

Bu arada, anılan saha ziyaretlerinde saptanan verilerden, Katılımcılarımızın yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında eğitim desteği ihtiyacının bulunduğu tespit edilmiştir.

Katılımcılarımızın yeşil mutabakat ve karbon ayak izi konularındaki kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve eğitim desteğinin sağlanması amacıyla, TSE ile Bölgemiz arasında işbirliği ve ortak çalışma  konusunda mutabakata varılmıştır.

TSE ile Bölgemiz arasında sözkonusu işbirliğinin ilk adımı olarak Katılımcılarımız için, TSE uzmanları tarafından 01.07.2022 tarihinde, Bölgemizde bilgilendirme toplantısı Yaza Merhaba Pikniği ile birlikte gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda; Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Emisyon Ticaret Sistemi hakkında Katılımcılarımız bilgilendirilmiş ve toplantı sunumu Bölgemiz Web sitesinde yayınlanmıştır.

Bölgemizle TSE arasında sürdürülen işbirliği kapsamındaki ortak çalışmalarımıza belirlenen program dahilinde devam edilecektir. Buna göre Katılımcılarımızın, çevre, kalite ve satın alma birimlerine yönelik olarak ayrı ayrı eğitimlerini ve uygulamalı karbon ayak izi hesaplama çalışmalarını içeren eğitim programı TSE ile birlikte düzenlenecek ve Katılımcılarımıza ayrıca duyurulacaktır.0000

Ek:Sunumu indirmek için tıklayınız.