ASO Yaşam Merkezi İçin Konteynerler Yola Çıktı - ASO 2 OSB

ASO Yaşam Merkezi İçin Konteynerler Yola Çıktı

Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Hatay’da kuracağı 1500 kişilik ASO Yaşam Merkezi 1 hafta içinde teslim edilecek…

ASO Başkanı Seyit Ardıç:

“1500 kişilik yaşam merkezi kuruyoruz”

Ankara Sanayi Odası’nın(ASO) Hatay’da kuracağı 1500 kişilik ASO Yaşam Merkezi için Ankara’daki ASO 2.OSB’de üretilen konteynerler, yaşam merkezine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ASO Başkanı Seyit Ardıç öncülüğünde, Oda bünyesindeki 40 meslek komitesi başkanının koordinasyonuyla deprem bölgesinde “Konteyner Yaşam Merkezi” kurulması için karar alındı ve üretimlere başlandı.

ASO Başkanı Ardıç, ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tır parkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

“300 konteyner göndereceğiz”

ASO Başkanı Ardıç, depremin olduğu ilk günden itibaren oda üyelerinin bağışlarıyla deprem bölgesine yardım ulaştırdıklarını ancak bölgede özellikle kalıcı barınma merkezlerine de ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi:
“ Depremin ilk gününde, ‘kalıcı konteyner ve yaşam merkezini süratle kurmalıyız’ dedik. Aynı gün Yönetim Kurulumuz ve komite başkanlarımızı topladık ve karar aldık. Önce Hatay’da bir bölge belirledik ve bu bölgede tüm altyapısı ASO tarafından yapılmak üzere 1500 kişilik bir merkez kurma çalışmalarına başladık. Depremin olduğu ilk gün konteyner siparişi verdik. Önce 150 konteyner ile yola çıktık, daha sonra gelen yardımları görünce 300 konteynere yükselttik. Bugün kon konteynerleri ASO Yaşam Merkezi’ne ulaştırmak üzere 32 tırımız yola çıktı. Tırların taşıdığı konteynerler de 2 tane yatak odası, 4 kişilik ranza, mutfak, tuvalet, duş var. Konteynerlerin içine mutfak seti koyduk. İlk etapta depremzedeler için gıda malzemelerini dolaplarına yerleştirdik. Yaptığımız yaşam merkezinin içinde ayrıca çocuk oyun alanları, eğitim ve bakım merkezi, yemekhane bilgisayar merkezi ve internet ağı gibi sosyal bileşenler bulunacak”

“1 hafta içinde teslim”

Yaşam merkezinde revir de bulunacağını dile getiren Ardıç, Bir doktorumuz ve 2 hemşiremiz gönüllü olarak görev yapacaklarını bize ilettiler. ASO Yaşam Merkezi’ni 1 hafta içinde teslim edeceğiz” diye konuştu.